Nieuw Circus

Nieuw Circus met Bart Hoving en Nick Edwards
Nieuw Circus van choreografe en regisseuse Etha Struick presenteert in haar nieuwe circusstijl 2 topartiesten. Bart Hoving is niet alleen drievoudig Nederlands Kampioen Jongleren maar ook een internationaal optredende gedreven circusartiest. Nick Edwards (22 jaar) debuteerde op 11-jarige leeftijd in de Internationale Circusshow in Londen van Nieuw Circus en is inmiddels viervoudig  Kampioen Eenwielfietsen én de snelste eenwielfietser van Nederland. Met hun elegante uitstraling en preciese circustechniek brengen zij voor de eerste keer een gezamenlijke juggling- en unicycleact vol hoogstandjes en komische verrassingen.

 

Advies, conceptontwikkeling, regie en choreografie voor circus- , muziek-, en theaterproducties, openingen en presentaties, films, opera, shows en totaalspektakel.
Etha Struick werkte 30 jaar lang als balansacrobate in 12 landen. Op haar 17-e ging ze mee met het circus; drie weken lang reisde ze mee met de artiesten van Circus Oz en leerde daar de basis van het circusvak. Bij thuiskomst bouwde zij haar eigen trapeze in haar woonkamer en trainde dagelijks aan de trapeze en in handstanden om zich de techniek eigen te maken. Ze specialiseerde zich in Osmanistijl Balansacrobatiek en Trapeze en als circusdocent. In 1999 ontving zij met haar artistieke team de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurprijs voor Jeugdtheater, circus en choreografie. Struick combineert circuschoreografiewerk met haar beeldende kunst.

Nieuw Nieuw NieuwNieuw

Etha Struick is (inter)nationaal in opmars als gedreven artistiek inspirator en bedenker van het concept "Nieuw Circus". Na de moderne stijl a la Cirque du Soleil , New Circus Senso London en Cirque Stiletto (adviezen en openingsact) maakt zij de volgende stap in de ontwikkeling van een nieuwe circusstijl. Met respect voor klassieke circustechnieken ontwikkelt zij een frisse, originele en wervelende mix van circus, (urban) dance, muziek, zang en poŽtische elementen tot een hedendaagse, snelle beeldtaal en totaalshow.

Nieuw Nieuw Nieuw

Etha werkte o.a. met en voor:

Hans Klok, Karin Bloemen, diverse artiesten van Cirque du Soleil en Cirque Eloize, Erwin Olaf, Nederlandse Nationale Opera, Holland Festival, Sail Amsterdam, Concertgebouw Amsterdam, BBC Engeland, IKON en BMW Cars (dinner-circusshow).

(Karin Bloemen) : "De choreografieŽn van Etha Struick laten de ervaring zien, die zij in haar rijke carriŤre binnen en buiten de circuswereld heeft. Met enthousiasme weet zij circustableaus neer te zetten die een veeleisend publiek aanspreken".

(Hans Klok) : "Etha is altijd heel enthousiast. Zij slaagt er in om het publiek te raken met een originele, karakteristieke, persoonlijke -new circus touch- in haar producties" .

Nieuw Nieuw Nieuw

Etha beschikt over een uitgebreid netwerk van internationale circusartiesten, en beschikt over een eigen productiecrew, licht- en geluidstechnici, cameramensen en fotograaf.

(Dick Bruna over haar werk als tekenaar): "Je bent een acrobaat op papier".

Zelf zegt zij: "Circus is mijn leven".

Maak kennis met Etha op: www.nieuwcircus.nl en bekijk het video-interview met Hans Klok op: www.nieuwcircus.nl/film

Geef Etha en Nieuw Circus uw uitdaging en stel uw vraag.

 

 

ArtiestenNieuwsbriefZoekThemaAgendaEmailContactFacebook