Wateracts

Steltentheater De Waternimfen, Queen of The Sea en Laguna
Duo Waternimfen is een prachtige steltenact met 2 x 45 of 3 x 30 minuten De act kan ook solo of uitgebreid worden tot 4 speelsters.
The Queen of The Sea heeft een van heliumballonnen gemaakte sleep van meters achter zich aan "golven".
Laguna is een steltendame met jongleur. De steltenact is helder blauw en sprankelend als water, haar dansbeweging een golf. Zij wordt vergezeld door een dansende jongleur die jongleert met "waterdruppels" (glasheldere kristallen ballen). Een mooi samenspel van stelten, dans, jongleren, mooie kostuums en beweging als water..

waternimfenQueen of the SeaLagunaLagunaLaguna

De Waterdrager
Een "Levend Standbeeld" (dus op vaste plek) met 4 sets van 30 minuten. Uit de 10 vingers van het standbeeld spuiten waterstralen. 
Er is ook een uitvoering zonder spuitende vingers maar met urn waar continu water uitloopt.

waterdragerneptunuskapt brulkapt brul

Free Fantasy
De bekende animatiespeler Jeroen Engeln met "Neptunus". De Koning der Zee is boven water! Als watergod compleet in kostuum met drietand wandelt hij rond, spreekt de mensen aan en vermaakt hen. Ter gelegenheid van deze speciale editie van het Harlinger Straatfestival en Sail 2014 deelt hij zilveren en gouden geluksparels uit en geeft een persoonlijke gelukswens.
Eveneens toepasselijk is Kapitein Brul als mobiele animatieact: voor u het weet bent u al als nieuw bemanningslid bij hem aangemonsterd. Zijn motto: een dag niet gebruld tegen die landrotten is een dag niet geleefd. Sterke zeemansverhalen verzekerd.
Het spelen van één type maar ook een combinatie van verschillende acts in een dagdeel is eventueel mogelijk.

Duo Hans & Frans
Zeer ervaren animatieduo speelt bijvoorbeeld 3 sets van 45 minuten of 4 sets van 30 minuten met bijzondere comedy- en animatieacts. Twee matrozen hanteren een enorme oranje scheepskabel en willen hun schip afmeren. Hulp van het publiek is geboden om mee aan de kabel te trekken. Na liefst 50 meter (!) zijn we er. Maar... Waar is het schip gebleven? De Kikvorsmannen - compleet met snorkels en op zwemvliezen - marcheren rond. Water of geen water: gedoken zal er worden! Al met al een bizarre verschijning. De Dolfijnentemmers: nog nooit vertoond een dolfijnenshow gewoon op straat! Uniek, bijzonder, als dat maar goed gaat!

kikvorsmannendolfijn

Miss Maas
U vist in haar eigen water (wandelend decor) en hengelt een gedichtje op. Dit zijn gedichtjes over de Maas, Schelde of andere waterwegen en de zee. Tegen een kleine meerprijs kunnen er ook speciale gedichtjes op maat gemaakt worden.

Miss HarlingenZie Meermin

Eveneens toepasselijk is De Zie-Meermin. De helderziende Zie-meermin voorspelt de toekomst in haar prachtige decortje (vaste plek) en geeft speelse tips voor zakelijk of persoonlijk succes. Om haar heen staan grote gekleurde vissenkommen met creaturen uit de zee. De gasten vangen de zeebeesten met een netje. De Zie-meermin 'ziet' en vertelt de link tussen het zeecreatuur en de gast.

De SchipperMosselmanMichiel de Ruyter

Levende Standbeelden als De Schipper, De Mosselman en  Michiel de Ruyter zijn levensecht en prachtig uitgevoerd.

Coverstudio

De Feestfotograaf met De Nautische Studio of de Sail-Cover-studio
In de Nautische Studio gaat u alleen of samen bij De Feestfotograaf op de foto waarbij u zelf eerst uw kostuum en rekwisieten uit mag zoeken om vervolgens als Kapitein, Stoere Zeebonk, vrouwelijke Lichtmatroos, etc. op de foto te gaan. Een minuut later heeft u de foto als cadeautje in handen en binnen twee dagen staan alle foto's op een speciale website waar u gratis en vrij van rechten mag downloaden om uw foto door te sturen aan familie, vrienden, het personeelsblad, etc.
De andere variant die ik u noem is de Sail-Cover-Studio. Nietsvermoedend gaat men bij de fotograaf op de foto tegen een blanco achtergrond. Als u de foto overhandigt krijgt blijkt u op de cover van een glossy magazine te staan ! Een speciaal voor deze dag gemaakte Sail-Magazine-Cover met enkele grappige teksten, etc.
Het is ook mogelijk dat u zelf een cover ontwerpt. Zie ook de afbeeldingen hieronder (Dik Trom, Harry Potter, NZ-lijn).

Coverstudio - Harry Potter

Duo Kaatje en Keetje
Ons hart klopt voor Holland. Twee struise vissersvrouwen en een min of meer mobiele Hollandse tafel met komische anekdotes en wijsheden en quiz-vragen over bijv. Sail, Harlingen, etc. in 4 uur met 3 x 45 minuten inclusief thema-uitwerking.

Kaatje en KeetjeBoatpeople

 The Boat People
Een Matroos en Admiraal op zoektocht naar.....eh.....naar wat eigenlijk ? Voorzien van verrekijker en megafoon verplaatsen zich in hun papieren bootjes en gooien af en toe het anker uit. Zeker als zij een terrasje en mooie dames ontwaren. En dat zijn slechts twee van hun zwaktes.Zij genieten nog een keer met volle teugen van het goede leven in deze veilige haven voor de aftocht op hun zoveelste verre zeereis. Afscheid nemen valt altijd zwaar en dus zingen zij af en toe een zeemanslied. Dagdeel van 3 uur met 3 sets van 30 minuten.

MUZIEK

Trio Oost Fluor (de veertiende provincie)
Daar waar wij wonen, daar waar de zee zo zout ons land omspeeld.
Drie gezonde Hollandse meiden, Maari, Daani en Isaabi, nemen met verve een kleurrijke duik in muziek van eigen bodem. Een muzikale, theatrale act vol humor waarbij voor het publiek een actieve rol is weggelegd. Allemaal bekende liedjes en puur Hollands repertoire.

Oost FluorLooporkest - Michiel de RuyterDuo Bakboord

Michiel de Ruyter- , Piraten- , Kapiteinsorkesten

4-persoons-dweilorkesten in passende kostumering en met dito repertoire met 4 sets van 45 minuten in 4 uur.

Duo Bakboord
Mobiel, akoestisch duo met zang/accordeon/contrabas in zeemanskostuum en speciaal repertoire.Ver buitengaats loeren vele gevaren. Niet zelden vind een matroos zijn zeemansgraf ver van de kade waar zijn liefje vergeefs op hem staat te wachten. Duo Bakboord garandeert minimaal een slachtoffer per lied en een bijzonder hoog meezinggehalte. 

 

 

ArtiestenNieuwsbriefZoekThemaAgendaEmailContact