STRAAT 2013
Valkenburg 21 april 2013

Hier vind u meer info over de artiesten die optraden tijdens STRAAT 2013. Meer dan dertig acts uit binnen- en buitenland brachten het in grote getalen gekomen in vervoering met steltencreaties, comedy, variété, luchtacrobatiek, muziek, speciale kindertheatervoorstellingen, levende standbeelden en onverwachte entre-acts.

Heart of Diamond - VlindersSprinkhaansteltentheter - Heart of Diamond - De Spin

Heart of Diamond: Duo Vlinders
De Vlinders lopen, fladderen en kruipen door straten, pleinen en parken. Ze deinzen er ook niet voor terug om een theater of een zaal binnen te gaan.

Heart of Diamond - De Spin
De Spin: Prachtige steltenact

Heart Of Diamond - Spinkhanen
Prachtige levensgrote Sprinkhanen met prachtige levensechte details. Ze zwermen rond en maken contact met iedereen.

Funfare

Funfare
Dit trio biedt  komisch muzikaal en theatraal vermaak. Een gegarandeerd succes voor elke smaak! Strak geregisseerde onzin op hoog muzikaal niveau! Rasartiesten; dat zie je zo!

GanzenfanfareGanzenhoedsterganzenhoedster

De Ganzenfanfare
Met tromgeroffel, gefluit en gegak trekken zij door de straten van dorp tot stad: De ganzenfanfare. Deze unieke en verbijsterende combinatie van mens, muziek en gans brengt groot en klein in verrukking als ze als echte fanfare voorbijmarcheren.

Ganzenhoedster
Het Ganzenhoedstertje' in 'levensecht' brons met scharrelende, echte ganzen die af en toe gakken en olijk rondstruinen. Een twinkelend oog van een standbeeld... Zo nu en dan komt ze érg verrassend uit de hoek! Intrigerend en speels, voor álle leeftijden!

Rainbow FolksRainbow Folks

Rainbow Folks
De Rainbow Folks staan voor kleur, fun, dans en spel. De positiviteit die ze uitstralen zorgt ervoor dat ze licht geven in het donker. Allen gehuld in prachtige kleurrijke creaties verschijnen Iris, Arco en Yingarna op stelten van 1.10 m. Al lopend en dansend betreden zij deze aarde vergezeld door Tidda, die als een bijzondere buikdanseres of didgeridoo muzikant, tevoorschijn komt. Een loopact & dansact die veel indruk zal maken!

Stone Age - Ut HunnebedStone Age

Stone Age
Twee imposante rotsformaties maken op subtiele wijze contact met de mensenwereld. Al zijn ze groots en indrukwekkend, de interactie met het publiek is speels en vriendelijk. Een surrealistisch schouwspel, uitgevoerd in slow-motion.

Ut Hunnebed
Twee wilden met grote knuppel en een enorme steen. Verrek het is een Hunnebed!

PaljasZingende BoekettenBallerinaSteltenthester - De Marionette

Paljas
Dit prachtige beeld weet zich in werkelijk iedere houding te wringen om - met succes - een lach te ontlokken aan zijn publiek. Hij doet zijn naam eer aan!

De Zingende Boeketten
De Zingende Boeketten brengen vrolijke, romantische en dwaze flower-jazz. Hun vocabulaire is bloemrijk, hun repertoire een bloemlezing uit bekende jazz-standards en musical-klassiekers van onder anderen Sinatra, Fitzgerald en The Andrew Sisters.

De Ballerina
De Ballerina staat bewegingsloos op haar sokkel. De muziek start en langzaam komt de Ballerina tot leven. Ze beweegt, ze danst.

De Marionette
De marionettespeler komt met zijn doos de speelplek op. Met grote trage passen beweegt hij zich voort. De spanning stijgt. Het publiek wordt stil. Dan opent hij zijn grote doos.

Feestfotograaf - Funky Foto

Funky Foto
Het lijkt een gewoon fotohokje dat er Funky uitziet. Daar kan je gratis je foto maken. Ja, soms wel. Maar af en toe is de Funky Fotograaf er zelf en dan loopt het allemaal heel anders dan je had gedacht!

literaire snackbarLiteraire Snackbar

Literaire Snackbar
De literaire snackbar is een automatiek waar je grappige gedichten over snacks en snacken kunt trekken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een frikandellenlied, een romantisch kroketje of een patatje oorlog. Op verzoek kan er ook een gedicht op maat geschreven worden. De snackbarhouder kan het gedicht meteen groots voordragen maar het kan ook ingepakt en meegenomen worden. Literair snacken kan overal en op elke gelegenheid!

BackUpBackUp

BackUp Theater
Drie eigengereide koks presenteren het volgende gerecht. Ondanks goede bedoelingen verliezen zij af en toe de realiteit uit het oog en slaat de punctualiteit een tikkeltje te ver door. Met razendsnelle achtervolgingen, spectaculaire stunts, dynamische acrobatiek en komische slapstick houden zij het publiek op het puntje van de stoel. Dit driedimensionaal haute-cuisine spektakel is een spetterende opening van het buffet, een presentatie van een nieuw concept of een hilarisch intermezzo. “Comfortabel” stuntwerk, peper en zout naar smaak toe voegen.

elasticElastic ShowElastic Show

Elastic (B) - The Gag Man
Naar Elastic kijken is je vergapen aan een bijzonder actieve manier van acteren. Dat is kijken naar mimewerk en clownerie met een verbazende snelheid. Elastic heeft spieren waar er bij andere mensen geen zitten, doet elke beweging minstens drie keer zo snel, en denkt ongelooflijk vlug. Deze excentrieke en gekke figuur maakte furore in Franstalig België en Frankrijk met zijn talrijke televisieoptredens. Hij noemt zichzelf de tegenpool van pessimisme. Elastic is een mimeclown pur sang, een geniaal improvisator, verrassend en vooral grappig. In The Gag Man verloopt alles net iets anders dan gepland... met een overdaad aan lachsalvo's tot gevolg.

Theater Quatsch HassanMobiele Naaiatelier

Theater Quatsch - Hassan
Hassan is de man waar je moet zijn voor vliegende tapijten, water, touw en een gepast praatje. Deze straatverkoper is welbespraakt, weet het publiek op betoverende manier aan zich te binden.

Het Mobiele Naaiatelier
Twee handige dames, twee mooie omafiesten en twee oude naaimachines. Elektriciteit hebben ze niet nodig, want de dames vonden uit hoe de fiets als aandrijving voor de naaimachine kan worden gebruikt! Het Mobiele naaiatelier geeft oude kleding eigenhandig een nieuw leven en maakt van saaie confectie een uniek item.

micha de haanMicha de Haan

Micha de Haan - Balloon Concepts
Micha maakt met zijn collega’s de mooiste balloncreaties. Het zijn op maat gemaakt ballonnencorso's en praalwagens, vijf meter hoge ballonnendinosaurussen op stelten, een prinses in een ballonnenjurk, een ingepakt gebouw, een zestien meter hoge meneer de uil en nog veel meer. Grote objecten die tot leven komen, draagbaar omdat ze zijn gevuld met lucht maar opvallend en spectaculair omdat ze herkenbaar, groot en mooi zijn. Werkelijk niets is te gek voor deze ballonkunstenaars: The sky is the limit!

Mental Magic Show - ADH2adh2

Henk Arnoldus & Leo Smetsers
Onnavolgbare close up magic van dit dynamische duo.

ADH2
Henk Arnoldus, de goochelkampioen, is de rust zelve met een perfect gevoel voor timing. Leo Smetsers staat voor onrust, snelheid; zowel verbaal als in zijn werk. Geef dit duo de bühne en wat volgt is poëzie en chaos, spektakel en stilte, een lach en verbijstering.
ADH2 is een unieke, grensverleggende voorstelling met een flinke dosis humor, onnavolgbare mentale magie afgewisseld met prachtige illusies.

circus workshops
 
Jugglin'Jay
In 6 minuten jongleert Jugglin' Jay met ballen, kegels en fakkels. De act wordt ondersteund met pakkende muziek. Door zijn kleine opzet is deze act goed in te passen bij allerlei gelegenheden, of als ondersteuning bij een grootser optreden.

Jugglin'Jay + partner (circus-workshps)
Vrolijke circusworkshop met jongleerballen, diabolo en zelfs een echt danskoord!

minusmalminusmalminusmal

Minusmal - Simply Clara
Subtiel poppentheater uit Spanje! Clara is een kleine clown die alleen maar wil skaten en die verliefd is op haar eigen rode schoenen, maar wat maakt dat uit? Wat haar bijzonder maakt is niet wat ze doet, maar wat ze is. Simply Clara is een eenvoudige, poëtische voorstelling waarin het ambacht van het poppenspelen zelf op de voorgrond staat.

Straattheatershow: HiltoffStraattheatershow: HiltoffStraattheatershow: Hiltoff

Hiltoff - Radio Salmonella
Clown, tapdanser, gefrustreerde muzikant, elitaire sportman,  antiekhandelaar, exhibitionist, mimespeler, etc.
Het grote moment komt dichterbij, het geluid zwelt aan, onze held komt op, het geluid verstomd. Hiltoff stort zich in een sfeer van passionele parodie op het geliefde spel, het publiek roept en tiert en wordt wild als hij zich opmaakt voor zijn denkbeeldige taak; zijn levensdoel.
Radio Salmonella is een spectaculaire humoristische show gebracht met veel flair en enthousiasme.

Straatheater acrobatiek dans - Boris & TasjaStraatheater acrobatiek dans - Boris & Tasja

Boris & Tasja
Onder begeleiding van de vriendelijke, oubollige Olim Nikolai, dansen twee iets te ondeugende chimpansees. In deze zinsbegoochelende act wordt op kolderieke wijze de ware aard van stijldans onthuld.

percussie - Impulsaopercussie - Impulsao

Impulsao
 ¡mpulsao! speelt opzwepende ritmes op de basis van Maracatu de baque virado. Maracatu is percussiemuziek die haar wortels heeft in de Afro-Braziliaanse cultuur. De groep dan ook voornamelijk op authentieke Maracatu-instrumenten zoals de alfaia, caixa, xequere en gongue,  maar ook op andere instrumenten zoals de repinique, rocar en tamborim.

komisch foetsorkest - Bicycletterkomisch foetsorkest - Bicycletter

Bicycletter
Aanstekelijke, vrolijke muziek wordt al fietsend op een vier meter lange zespersoons-tamdem gespeeld. Plotseling stopt het gevaarte, de muzikanten stappen met veel bombarie af en er volgt een onnavolgbare taptoe, een hilarische ballet act of een absurde slapstick met halsbrekende, acrobatische toeren. Bicycletter steelt al jaren de show op straattheaterfestivals, in optochten, bij openlucht-feesten, bij de opening van wegen en fietspaden en in winkelcentra in binnen- en buitenland.

luchtacrobatiek, straattheatershow - Duo Musa - De Jas

Duo Musa - De Jas
In De Jas bundelt Duo Musa haar krachten als nooit tevoren. Het spannende acrobatische spel met de jas is een ware krachtmeting voor de artiesten. Op komische wijze slagen de beide acrobaten er beurtelings in de magische jas te bemachtigen. Resultaat is een humoristische battle, geschikt voor jong en oud.

Straat 2013 vond plaats op zondag 21 april in Valkenburg. Straat 2013 werd u als vaste klant en relatie gratis aangeboden door Openluchttheater Valkenburg in een unieke samenwerking met Artiesten en Evenementen Stef Arntz / Streetwise uit Amsterdam.

Openlucht Theater Valkenburg


ArtiestenNieuwsbriefZoekThemaAgendaEmailContactFacebook

logo                           Openlucht Theater Valkenburg