DieDrieHenk Arnoldus

Die Drie
DieDrie brengt popmuziektheater voor de jeugd. Knotsgek en super-swingend! Compleet met licht- en rookeffecten, allerlei muziekstijlen en veel interactie.
Muziek is een taal die iedereen begrijpt! Daarom zegt DieDrie alles met muziek. Alles? Kun je een broodje kaas bestellen met een talking-drum? Hoe veelzeggend is een ringtone? Kan een postduif swingen? Hoe funky is morse, en hoe zing je in geheimtaal? Zeg het met muziek (5-12 jaar) is een gloednieuwe, interactieve, swingende en vrolijke liedjesshow geschikt voor de hele basisschool (óók voor de kleuters!)
In “Hier komt de band!” (7-12 jaar) proberen drie binken alles om beroemd te worden: ruige rock, slome reggae, danspasjes van een jongensgroep of vette dance-muziek. Maar het zit niet mee en de groep dreigt uit elkaar te vallen. Arend denkt vooral aan zijn “image”, Frankie is gek van zijn space-synthesizer en mooie songteksten en Bouke wil gewoon lekker zingen en muziek maken. Zou het ze samen lukken om door te breken?
Naast Idols is er nu “Drop of dronder” (7-12 jaar), de ultieme talentenjacht. En natuurlijk is DieDrie erbij om te strijden voor een finaleplaats! Maar er zijn nog volop andere goede kandidaten en ook hele maffe. De jury is keihard… En wat te denken van die aalgladde presentator en die zweverige “mental coach”? En gaat alles wel altijd even eerlijk? Gelukkig hebben de kinderen alles gezien en tijdens de finale spelen ze een beslissende rol.
Wil je wel eens weten hoe een dag eruit ziet als je muzikant bent? De hele dag zit vol muziek. We zingen onder de douche, we komen nauwelijks aan ontbijten toe, we moeten allerlei rare liedjes inspelen in de studio, we mogen niet eens een keertje lekker gamen, we oefenen ons klem. Want straks is het grote optreden van de band! Een heerlijk Dagje DieDrie (6-12 jaar)!
In “Het beste van DieDrie” (5-12 jaar) speelt het drietal de leukste liedjes uit beide shows in een daverend half uur.

Henk Arnoldus
Naast zijn konijn, gebruikt Henk Arnoldus een dwangbuis en een koffer vol trucs. Een heerlijke voorstelling boordevol poëzie, verhalen, hilarische momenten en muziek. Herkenbare situaties waarin kinderen de hoofdrol spelen. Een lach, vertederende stiltes en zinderende spanning.Verbazing alom. Onderscheiden met de eerste prijs Nederlands Kampioenschap
Goochelen voor Kinderen. Geschikt voor 4–12 jaar.

Micha de Haan
Eerst geeft Micha een demonstratie maar daarna moet je het zelf doen! Een voorstelling die veranderd in een workshop van 45 à 60 minuten vanaf 4 jaar en waarin met heel veel plezier gewerkt wordt aan prachtige ballonfiguren.

De Circuschauffeurs
Net als ze alles hebben uitgepakt komen de twee vrachtwagenchauffeurs van het circus erachter dat ze de woonwagen met artiesten zijn vergeten. In paniek bellen ze de circusdirecteur om hem te vragen wat ze moeten doen. Hij is woedend en zegt dat zij de voorstelling zelf moeten verzorgen
Spelers: 2
Speelduur: 60 minuten

De Theaterman
Sprookjesvertelling en Circusshow zijn twee familievoorstellingen die de Theaterman speelt op locatie. Met weinig middelen, een kist, een kleedje, wat hoeden en petjes, komen de verhalen tot leven. De verteller betrekt het publiek actief bij het verhaal. Beide voorstellingen staan garant voor 45 minuten puur plezier voor jong en oud.

MuizenissenRupsje NooigenoegNog Honderd Nachtjes

Muizenissen
Muizenissen zijn piepkleine problemen. André de poppenspeler heeft vreselijk trek in een lekker hapje. Zijn maag rammelt van de lekkere trek. Piep, piep! Muizen op zolder. Jasper vraagt André om zich te verkleden als een kat en op jacht te gaan naar een muis.
Na de voorstelling spelen we Sinterklaasliedjes op een draaiorgeltje. De kinderen mogen het ook proberen!
Spelers: 1
Speelduur: 30 minuten (eventueel met 10-15 minuten Sinterklaasliejdes)

Rupsje Nooitgenoeg
Een eenvoudige kleurrijke voorstelling voor peuters en kleuters. Andre gaat op zoek naar een boek en vindt het beroemde prentenboek rupje Nooitgenoeg van Erik Carle. Tijdens het voorlezen komt het boek tot leven.
Een voorstelling van 40 minuten, met liedjes en met een boodschap die niemand zal vergeten: Als je groeien wilt, moet je wel goed eten!
Na de voorstelling kunnen nog wat Sinterklaasliedjes worden gezongen met accordeonbegeleiding.
Spelers: 1
Speelduur: 40 minuten (eventueel met 10-15 minuten Sinterklaasliejdes)

De Verjaardag
Opa is jarig en dat moet gevierd worden... Maar hoe vier je een verjaardag precies? Marieloes en Wim hebben een boek waarin dit heel precies beschreven staat; een soort 'kookboek voor verjaardagen'. Als ze dit boek volgen komen ze aan alle ingrediënten voor een geslaagd verjaardagsfeest. Met muziek en het trakteren van lekkers en al.... tenminste als Meneer Wiem van de spekjes af kan blijven...
Een vrolijke voorstelling van 40 minuten voor 3 tot 8 jarigen.

Nog 100 Nachtjes slapen

Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes? Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen.... Overal ziet Dorus mooie lapjes. Knip, knip, knip, stukje uit het tafelkleed. Knip, knip in de jurk aan de waslijn. Knip, knip, knip door de hele stad... Milja Praagman schreef het en Marieloes Koopman bewerkte "Nog 100 Nachtjes slapen" tot een prachtige voorstelling van 45 minuten met poppentheater en animatiefimpjes en 2 spelers en aanstekelijke liedjes waar samen met de kinderen van 2-6 jaar op gedanst wordt.

Vkiegende Hollandse

 

ArtiestenNieuwsbriefZoekThemaAgendaEmailContact